Млади Врањанац пронашао и вратио велику количину новца

Фото РТВ Врање

Да и даље постоје поштени и часни људи говори леп пример из нашег града. Наш млади суграђанин пронашао је већу количину новца и и одмах се дао у потрагу за власником да му врати паре.

Христијан Спасић младић из нашег града, возач је у Служби хитне помоћи. По доласку на посао и преузимању возила, на самом паркингу Здравственог центра, тачније испред зграде старе хирургије, пронашао је  мушку торбицу.

– Дошао сам у своју смену негде око 14 сати. На неколико метара од мене видео сам торбицу браон боје. Узео сам је и контактирао начелника своје службе, који ме је упутио на Полицијску управу. Тако сам и урадио, позвао сам број полицијске станице и они су ми рекли да је већ пријављен губитак новца. Отишао сам у полицијску станицу како бих предао новац, тамо је био и власник тог новца, који је био пресрећан када је видео да сам вратио сав новац. Сматрам да би сваки човек исто као и ја поступио и вратио новац – скромно објашњава поштени проналазач Христијан Спасић

Осим личних докумената и документације о болести детета, у торбици се налазила и већа свота новца.

– Мислим да је било око 3.500 евра, који је био намењен за лечење детета у Италији. При сусрету са човеком који је изгубио новац, сазнао сам да је тај новац требао да однесе у Италију, где му се дете лечи и чека трансплатацију јетре. Рекао ми је да је дошао да купи још неке лекове и нажалост, изгубио новац, али наишао сам ја и све то вратио. Он је био већ у станици, када ме је видео почео је да плаче, захваљивао се, касније је дошао и овде на послу да ми се још једном захвали. Шта дакажем, нека му је живо и здраво дете – додаје Христијан.

Осим што ради веома хуман и стресан посао свакодневно, овај младић је и хуман човек и алтруиста. Данас је свима нама дао веру и наду у боље сутра. Личним примером показао је како треба волети друге.  

Please follow and like us:
Друштво ИСТАКНУТО