Одржана радионица на тему како лако доћи до доброг посла

Фото: РТВ Врање

У ораганизацији Канцеларије за младе, на врањском одсеку Академије техничко – васпитачких струковних студија одржана је радионица „Како лако доћи до посла“. Ова активност је реализована у оквиру Стратегије унапређења положаја младих Града Врања.

Како доћи до посла, једно је од најтежих питања које мучи многе. Млади су по том питању у специфичној позицији јер, и у случају да имају формално образовање, недостаје им пословног искуства. Велика већина њих мораће да конкурише више пута код различитих послодаваца у нади да ће им прилика бити пружена.

Приликом конкурисања за посао, велику улогу игра и пословна биографија, односно CV. То је кандидату први контакт са послодавцем који игра пресудну улогу у томе да ли ће онај ко тражи посао уопште ући у шири избор за попуну радног места. Добра пословна биографија, дакле, мора бити добро припремљена и добро написана.

Одзив младих за ову радионицу је добар, истиче координатор Канцеларије за младе, Лука Трајковић.

– Овде су ученици Гимназије, Медицинске, Пољопривредне, Хемијске и Техничке школе, дакле свих средњих школа у граду. Трудимо се, као и на другим радионицама да им пружимо оно што им треба и то нам даје ветар у леђа да наставимо да радимо – наводи Трајковић.

Сарадња свих установа који се баве младима је од велике важности, указује Лука Трајковић.

– Трудимо се да успоставимо сарадњу са установама, предузећима, школама и свим другим институцијама у којима млади проводе своје време, те да им пружимо садржаје који су им занимљиви – наводи он.

Врањски одсек Академије техничко – васпитачких струковних студија континуирано организује радионице на занимљиве и актуелне теме које доприносе усавршавању младих из града и околине.

– На овој радионици ћемо оспособити младе људе, средњошколце и студенте, како да направе добар CV и тиме буду корак ближе до доброг радног места. У претходном периоду смо организовали радионице на теме климатских промена  и здраве хране, а у наредном периоду нас очекује низ сличних радионица, па позивамо све заинтересоване да испрате наша будућа дешавања – поручује др Милица Станковић.

Ова активност је реализована у оквиру Стратегије унапређења положаја младих Града Врања за период од 2021. до 2024. године, чију израду је иницирала локална Канцеларија за младе.

Please follow and like us:
Друштво