Одржани турнири у кошарци и шаху

У оквиру обележавање Дана града данас су одржани турнири у кошарци и шаху. Сутра су предвиђена надметања у одбојци и стоном тенису.

Прилику да одмере своје снаге имале су четири екипе у кошарци. Овај турнир отворио је већник за спорт и омладину Ненад Ђорђевић.

-Данас град Врање обележава 145 година од ослобођења од Турака. Данас сте наши гости и спортисти који ће се такмичити са Врањанцима, а уједно желим да додам да је ово и ваша годишњица. Истог датума су и Ниш и Прокупље, Пирот и Лесковац ослобођени као Врање. Већ пет година овај датум обележавамо заједнички и још једном хвала и желим да нам сваке године будете гости, да се овде дружите. Нека најбољи победи у једној фер и плеј игри, речи су већника за спорт Ненада Ђорђевића.

Неколико стотина метара даље, у Дому ученика средњих школа одржао се турнир у шаху. Такмичило се педесетак шахиста, играло се су 9 рунди. На овом турниру било је искусних играча, али је ту био и један  малишан који је желео да одмери своје снаге са старијим противницима.

– Очекујем да уђем у топ петнаест, рекао је десетогодишњи такмичар Илија Стевановић.

Вештине шаха је научио од свог деде, а ево како на овај спорт гледају нешто старији играчи.

-Играм нешто више од 50 година. Циљ данашње теме је да прође време. Битно је учествовати а не победити, рекао је такмичар Добри Ристић.

-Нема посебних техника, то је само љубав према шаху. И пажња и стрпљење су битни, нисам никада био победник целокупног турнира, али сам увек био изнад 60 посто остварених поена у току игре, рекао је такмичар Петар Димитријевић.

– Играм од  скоро, тачније месец и по дана, очекујем да не изгубим све партије јер се први пут такмичим и ништа више од тога, рекао је петнаестогодишњи Лазар Алексић.

Већ сутра све љубитеље спорта очекује такмичење у одбојци и стоном тенису.

Please follow and like us:
Спорт