''Комрад'' успешно завршава пословну годину

Јавно комунално предузеће ''Комрад''пословну годину завршава веома успешно, рекао је директор Момир Стојиљковић. План је испуњен у целости што је резултат посвећености, одговорности и професионалног рада запослених. Доста се приходовало, инвестирало, обновљена је механизација, а за наредну годину планови су још амбициознији.

Основна делатност ''Комрада'' од које се највише приходује је изношење смећа и током ове године није било ниједног дана застоја у обављању тог посла, каже директор Момир Стојиљковић. Он наглашава да је током ове године број корисника повећан и да се почело са изношењем смећа и из неких приградских села попут  Рибинца и Купининца.

''Са мојим тимом успели смо да препородимо ово предузеће. Инвестирамо, имамо редовне и солидне плате које смо у 2018.години чак и повећали. Трудимо се да олакшамо запосленима тако да ћемо радницима до краја године дати солидарну помоћ у износу од 25 хиљада динара. Боља организација рада, штедња на сваком кораку, поштен и одговоран рад, кључ је пословног успеха'', рекао је Момир Стојиљковић, директор ''Комрада''.

Доста се инвестирало ове године што у обнову механизације, што у набавку нових контејнера. Новина је што је ''Комрад'' ове године набавио 10 савремених подземних контејнера који ће наредних дана бити инсталирани на четири локације у граду.

''Предност подземних контејнера је што се много лако празне. Довољан је један радник који ће уз помоћ специјалног камиона који је намењен пражњењу искључиво подземних контејнера, моћи да обави посао. Уштеда у радној снази као и у енергентима. Уколико грађани поштују правила и уколико  разврставају отпад, онда ће ефекат тих савремених подземних контејнера бити очекиван'', додао је Стојиљковић.

Планови за наредну годину су амбициозни, каже директор овог предузећа.

''Новина у односу на 2018. годину је да је Град донео одлуку да у оквиру ''Комрада'' поново функционише Служба зоохигијене. Ми смо и у ранијем периоду  били задужени за хватање напуштених паса. Прошле године, тај посао нисмо ми обављали али ће наредне опет припасти нама. Наставићемо са сређивањем бунушевачког гробља у делу стаза. Радимо план ограђивања тог гробља са једне стране. Инвестираћемо у делу изношења смећа и набавити још један камион за изношење смећа као и једно ванкомерцијално возило за превоз радника на терену до депоније Метерис'', закључио је директор Комрада.

Укупан приход ''Комрада'' у 2018. години износиће око 305 милиона динара. За инвестиције је одвојено око 50 милиона динара а предвиђено је да се у те сврхе наредне године издвоји 20 милиона динара више. Трудићемо се да тај план  набавке реализујемо у потпуности, каже Стојиљковић и додаје да ће следеће године број корисника услуга Комрада бити још повећан.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 17 децембар 2018 15:46

2 Коментара

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Први излазак након короне за кориснике Прихватилишта - Радио Телевизија Врање https://t.co/OV8ev7TBhR via… https://t.co/xirYtGEPbl
Бреме савременог новинарства - Радио Телевизија Врање https://t.co/h3uWqDQbOB via @tripplesworld https://t.co/ZJVB8CwQqg
Скупштина поставила Градског правобраниоца и два заменика - Радио Телевизија Врање https://t.co/KwVHxMXIpZ via… https://t.co/L6uD9Inzbp
Follow RTV Vranje on Twitter