Продаја само унутар зелених пијаца, робна и сточна пијаца у недељу неће радити

У суботу ће на све четири зелене пијаце на подручју града Врања, бити забрањена ванпијачна продаја, према одлуци Штаба за ванредне ситуације. На пијаци Огледна станица неће се наплаћивати пијачна такса. У недељу ће бити забрањен рад робне пијаце Текија и сточне пијаце у селу Ристовац.

Из Комрада, који газдује пијацама на територији града стигло је појашњење сваке од ових одлука. Најпре, продаја на зеленим пијацама.

"Продаја ће бити дозвољена само унутар пијачног простора уз коришћење пијачне опреме односно тезги и расхладних витрина. Приоритет ће имати сви досадашњи закупци тезги и продавци пољопривредних производа. На пијаци Огледна станица сви заинтересовани продавци ће моћи да продају своје пољопривредне производе и сезонско цвеће без накнаде, односно без плаћања пијачне таксе", каже Весна Стефановић, руководилац пословних оперативних јединица у Комраду.

Забрањен ће бити рад робне пијаце Текија и сточне пијаце у селу Ристовац.

"Продавцима половне робе, биће онемогућена продаја, односно спречена у недељу на пијаци Текија. Недељом пијаца Текија неће радити за продају половне робе, као и сточна пијаца у селу Ристовцу".

Пијачни простор, тезге и витрине биће дезинфиковане, као и све унутар млечне пијаце.

"Продавци на млечној пијаци неће моћи да уђу унутар млечне пијаце уколико не носе заштитне рукавице и маске. На њој ће бити ограничен број уласка купцима, како би се испоштовале препоруке Завода за јавно здравље".

Закупцима пијачних тезги старијим од 65 година, као и купцима, биће забрањен улаза на пијацу.

На свим капијама биће дежурна лица и волонтери који ће вршити дезинфекцију сваког продавца и купца, а дежураће и Комунална милиција и припадници полиције.

  

Оцените овај чланак
(1 Глас)
Последњи пут измењено среда, 25 март 2020 21:21

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Вакцинисани мештани Ратаја и околних села - Радио Телевизија Врање https://t.co/sgkYeh6z6U via @tripplesworld https://t.co/yJxgLh4UpK
Са седнице Скупштине града: Извештај о раду градоначелника у 2020.години - Радио Телевизија Врање… https://t.co/JD5yG1BtzC
МУП Србије: Ухапшени због марихуане - Радио Телевизија Врање https://t.co/NTzs6D9glP via @tripplesworld https://t.co/E1dCt2mp6X
Follow RTV Vranje on Twitter