Рокови у судским поступцима престају тећи за време ванредног стања

Виши суд у Врању обавештава грађане Пчињског округа да је од стране Владе републике Србије донета Уредба о роковима у судским поступцима за време ванредног стања.
Наведеном одлуком је предвиђено да рокови за подношење тужбе у парничном поступку, приватне тужбе у кривичном поступку, предлога за покретање ванпарничног поступка или поступка извршења и обезбеђења, подношење тужбе у управном спору или подношење уставне жалбе, ПРЕСТАЈУ ТЕЋИ за време ванредног стања, проглашеног 15.03.2020.
Рокови за изјављивање правних лекова, правних средстава или за предузимање других процесних радњи у горе наведеним поступцима, ПРЕСТАЈУ ТЕЋИ за време ванредног стања.
У кривичном поступку, прекршајном поступку и поступку за привредне преступе, рокови за изјављивање жалби на одлуке којима се поступак окончава као и за изјављивање ванредних правних лекова, ПРЕСТАЈУ ТЕЋИ за време ванредног стања.
Уредба ступа на снагу даном објављивања у "Сл. гласник РС" ("Службени гласник РС", бр. 38 од 20. марта 2020.).
Моле се грађани да имају поверење у правосуђе, да не излазе из својих домова, јер њихова права у судским поступцима у погледу рокова су заштићена донетом Уредбом Владе Републике Србије, стоји у саопштењу које потписује Драгана Илић Марковић, председница Вишег суда у Врању.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 25 март 2020 21:17

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Поводом Дана Градске општине Врањска Бања додељена јавна признања - Радио Телевизија Врање https://t.co/us4n25Un4N… https://t.co/dh19n97IFV
Вакцинисано 3.680 грађана, ревакцинација у Спортској хали - Радио Телевизија Врање https://t.co/pBmkdY5nKj via… https://t.co/QsrIbYtRkO
Јавни позив грађанима да пријаве штету од елементарних непогода - Радио Телевизија Врање https://t.co/kLFvzosCXh vi… https://t.co/Q2PbvpkwKq
Follow RTV Vranje on Twitter