Одштампајте ову страницу

Гинекологија затворена у Врању


  • Према последњим подацима, од укупно седам тестираних узорака у Врању, три су била позитивна на вирус КОВИД 19 и ове особе су у стабилном стању.

    Како се чуло на састанку Кризног штаба за сузбиjање и спречавање ширења коронавируса , одељење Гинекологиjе Здравственог центра у Врању биће затворено на два дана, и у том периоду биће извршено механичко чишћење и комплетна дезинфекциjа одељења.

    Након 48 сати, одељење Гинекологиjе ће поново бити спремно за свакодневни рад. Сви гинеколошки прегледи биће пребачени у диспанзер Дома здравља, а порођаjи у ЗЦ Сурдулица.

    У овом моменту на одељењу Гинекологије у току је пресељење више од 20 пацијенткиња.Уколико буде потребно, труднице и породиље биће транспортоване и у Лесковац,

    Донета jе и одлука да се за пациjенте са хроничним или уобичаjеним пулмолошким проблемима, без високе температуре и  сличним симптомима, обезбеди приjем  у оквиру примарне здравствене заштите, у овом случаjу то ће бити АТД диспанзер. Ова одлука jе у складу са последњим препорукама Министарства здравља

Оцените овај чланак
(2 Гласова)

Сродни чланци