Сви који могу да помогну треба да се јаве кол центру Градске управе на број телефона 402 340 и 402 348, а и они којима је помоћ потребна, треба исто да учине. То је и један од закључака Градског штаба за ванредне ситуације, који је у константном заседању.

Износ социјалне помоћи за самце, различите животне доби је нешто преко 5 хиљада динара месечно. Зато Канцеларија за ванредне ситуације апелује већ неколико дана,  да се јаве сви који могу да помогну и физичка лица и привредни субјекти, уколико желе да донирају основне животне намирнице или средства за хигијену.

Већ се јављају заинтерсовани, каже Александар Томић, члан Градског штаба.

"То значи да имају у плану да донирају. Питају шта је потребно од животних намирница. А потребно је оно што је уобичајено, помоћ у основним животним намирницама, брашно, уље, шећер, тестенине, конзерве, као и средства за хигијену", каже Томић.

Подела ће ићи преко волонтера, а има већ 20 екипа са по 3 члана. Велики је број позива, каже Данијела Милосављевић, члан штаба, јер има много оних који не могу да излазе, као и оних који имају мала примања, иако нису корисници социјалне помоћи. 

"Углавном се јављају пензионери са преко 65 година старости, преко кол центра у Градској управи. Потребна им је помоћ за куповину намирница, маски и хигијенских средстава. Јављају се и социјално угрожене категорије, јер имају проблем са новцем за куповину намирница и хигијенских средстава", каже Милосављевићева.

Неки од њих су сами и потребан им је само разговор. Иако су им примања мала, након разговора не траже ништа, осим топле речи. 

Комисија за једнократне помоћи је у сталном заседању, телефонским путем.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 26 март 2020 13:58

1 коментар

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Ухапшен због крађе новца у пољопривредној апотеци - Радио Телевизија Врање https://t.co/Eyd6PkQ84U via… https://t.co/Cr8quXvslN
Осумњиченом за пресретање аутомобила код Превалца 30 дана притвора - Радио Телевизија Врање https://t.co/7e1tO7Ojdc… https://t.co/HiU0nUsHGh
У току санација речних корита и мостова у поплављеним подручјима - Радио Телевизија Врање https://t.co/xIQaV69Lz6 v… https://t.co/XWljtYqiBv
Follow RTV Vranje on Twitter