ПРОУНС: Све нас интересује глобална пандемија, али највише стање у локалној средини

Професионално удружење новинара Србије (ПРОУНС) позива Владу Србије да одустане од закључка о информисању у време пандемије Ковида 19.

Реагујемо из само једног разлога: циљ нам је благовремено и тачно информисање наших читалаца, гледалаца и слушалаца у локалним срединама.

Нереално је очекивати да ће се на конференцијама за новинаре које се организују у Београду, одговорити на питања новинара из целе земље.

О појединачним интересовањима да и не говоримо. 

ПРОУНС разуме бригу Владе Србије због ширења гласина и нетачних информација, и зато позива све колеге у земљи да у условима ванредног стања и пандемије, поштујемо новинарску етику и  професионалне стандарде.

Све нас интересује глобална пандемија, али највише стање у локалној средини, стоји на крају саопштења које потписује председник овог удружења Зоран Величковић. 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Врање добитник награде Конгреса локалних и регионалних власти Савета Европе - Радио Телевизија Врање… https://t.co/5qrMRb0Jri
Ана Илић добила престижну награду - Радио Телевизија Врање https://t.co/iXT6ctgz9H via @tripplesworld https://t.co/5ZjKPHPiMi
Скупштина једногласно усвојила Одлуку о конверзији потраживања према Јумку - Радио Телевизија Врање… https://t.co/dEEaEZiRag
Follow RTV Vranje on Twitter