Хала Чаир примаће и све са лакшом клиничком сликом из Пчињског округа

Привремена болница у Хали Чаир у Нишу потпуно је спремна за пријем пацијената са блажом клиничком сликом са југа Србије, самим тим и из Врања као и целог Пчињског округа.

Спремно је 256 постеља, све је максимално комфорно, у мери колико је то могуће. Обезбеђене су просторије не само за спавање, већ и за свакодневне активности и исхрану, и, оно што је најважније, обезбеђен је довољан број лекара и сестара, као и добра и, колико год да је потребна, здравствена и медицинска заштита.

Формиран је простор за прихват и медицински третман лица, као и остали садржаји који им омогућавају активности - библиотека, ТВ сала, простор за бављење рекреативним активностима и трпезарија и санитарне просторије.

Доктор Горан Станојевић помоћник генералног директора Клиничког центра за хируршку делатност каже да је ангажовано 18 лекара и 60 медицинских техничара, а уколико буде потребе ангажоваће  још медицинског особља.

Члан кризног штаба Владе Србије епидемиолог Бранислав Тиодоровић ( иначе, Врањанац по рођењу) истакао је да се очекује крајем ове недеље " талас оболелих, а нажалост и умрлих" .

- Овде на југу Србије то ће можда бити већег интензитета него до сада и зато морамо бити припремљени. Услови који су створени у хали, захваљујући Војсци Србије и Клиничком центру Ниш, су оптимални да можемо да примимо лако оболеле, а ово ће бити центар не само за Ниш већ и за околне градове.

Свесни смо тога да наредне две недеље треба добро издржати, да стигнемо до Васкрса, када очекујемо један пад, не значајан, али благи, и да из априла месеца изађемо са једном бољом ситуацијом, истакао је познати епидемиолог, који је, као услов за то, споменуо да сви људи који не морају да излазе због посла, остану код куће.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 07 април 2020 14:20

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Врање добитник награде Конгреса локалних и регионалних власти Савета Европе - Радио Телевизија Врање… https://t.co/5qrMRb0Jri
Ана Илић добила престижну награду - Радио Телевизија Врање https://t.co/iXT6ctgz9H via @tripplesworld https://t.co/5ZjKPHPiMi
Скупштина једногласно усвојила Одлуку о конверзији потраживања према Јумку - Радио Телевизија Врање… https://t.co/dEEaEZiRag
Follow RTV Vranje on Twitter