Визири за спас у прави час - прича из Хана

Ханчанин Горан Милић поклонио је 90 визира медицинским радницима у Владичином Хану, Сурдулици и Врању. Заштитне визире је сам осмислио и израдио у својој радионици. Ситуација у којој се налазимо подстакла је Горана да и сам уради нешто како би помогао онима који су свакодневно на првој линији фронта у борби са корона вирусом. Осмислио је изглед визира (штитника за лице), којим онај који га носи најпре штити себе од других, потенцијално заражених особа, али и њих од себе, уколико не зна да је инфициран.

Прву количину поклонио је ханском Дому здравља, затим Интерном и Гинеколошком одељењу у Сурдулици, као и свим лекарима и медицинском особљу који су му се обратили за помоћ. За кратко време добио је потврду да су визири одлични, лагани, не стежу и не зноји се глава, па могу да се носе и дуже.

Горан је поносан на свој рад и ни једног тренутка није имао дилему коме ће прво да помогне.

-Ситуација је таква да сви који могу треба да се укључе и ураде оно што знају. Ја сам сматрао да ће визири из моје радионице олакшати, за почетак, рад лекарима и медицинским сестрама и помоћи у заштити од вируса. И зато сам кренуо да их радим. Видим да нисам погрешио, каже Милић.

Није случајно што је управо он тај који је осмислио ова, преко потребна помагала за медицинаре и фармацеуте, али и остале грађане којима је неопходна заштита. Горан је већ 30 година у штампарству. Ради штампу свих формата, обраду, гравуру.

Није једном до сада помагао или био покретач разних хуманитарних акција помоћи појединцима и колективима. Они који га дуго познају знају, да све што глава замисли, или други затраже, његове руке могу да ураде. Својим пријатељима, рођацима, пословним сарадницима приређивао је разна изненађења која се памте. Највећа, свакако својој породици, а посебно сину који je још као мали добијао све, од ручно рађених аутомобила и кућа, до комплетно сређене собе у бојама свог омиљеног клуба.

Лепа прича о Горановој хуманости и квалитетним визирима се брзо проширила, па су и многе фирме и појединци почели да се интересују како да их набаве.

Он каже да ће наставити са овим послом све док буде било потребе и док је у могућности да набавља материјал, јер је дошло до кризе на тржишту. Наравно, каже да је отворен и за све друге предлоге који могу да помогну људима у овом тешком моменту. 

Оцените овај чланак
(1 Глас)
Последњи пут измењено четвртак, 09 април 2020 11:58

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Врање добитник награде Конгреса локалних и регионалних власти Савета Европе - Радио Телевизија Врање… https://t.co/5qrMRb0Jri
Ана Илић добила престижну награду - Радио Телевизија Врање https://t.co/iXT6ctgz9H via @tripplesworld https://t.co/5ZjKPHPiMi
Скупштина једногласно усвојила Одлуку о конверзији потраживања према Јумку - Радио Телевизија Врање… https://t.co/dEEaEZiRag
Follow RTV Vranje on Twitter