Брзи тестови за болесне, али и за оне који то желе Истакнут

Циркулација вируса корона у популацији није завршена, због тога надлежни позивају на заштиту и опрез. Осим тога, почело је и тестирање брзим тестовима за све заинтересоване.

Живећемо са вирусом корона и мораћемо и даље да се прилагођавамо и да користимо све мере личне заштите, каже директорка Здравственог центра Врање докторка Љиљана Антић. Подсећам да је неопходно да грађани користе мере заштите, да то раде нарочито у затвореним просторијама, да користе маску, појачају хигијену руку и избегавају окупљања у већим групама.

-Брзе тестове који се раде у Ковид амбуланти пацијенти неће плаћати, јер је то део наше дијагностике. У Дому здравља у лабораторији од 10 до 15 сати радиће се брзи тестови за све заинтересоване који желе да провере да ли су имали корона инфекцију, јер знамо да често ова инфекција пролази асимтоматски.

Позивам све суграђане који желе да ураде тестове да то ураде у Дому здравља у нашој лабораторији, а цена тестова је 1.200 динара, каже директорка Здравственог центра Врање докторка Љиљана Антић.

Свакодневно добијамо нове инструкције из Института Батут и Министарства здравља и настављамо са тестирањем у Ковид амбуланти која ради од 8 до 16 сати, додаје Антићева.

Ту се и даље примају сви који имају респираторне сметње. Код оних који имају теже симптоме ради ће се и писиар тестови.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 09 јун 2020 20:07

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Једногласно увојен извештај о раду Градског штаба за ванредне ситуације - Радио Телевизија Врање… https://t.co/HrOK2axIVC
Епидемиолог: Ванредна епидемиолошка ситуација у Пчињском округу - Радио Телевизија Врање https://t.co/xAusmlycHi vi… https://t.co/07OxHIvJvb
Завршен јавни позив за мере енергетске ефикасности - Радио Телевизија Врање https://t.co/7ROlFcneJS via… https://t.co/RBkP0MK8KZ
Follow RTV Vranje on Twitter