Градски штаб за ванредне ситуациjе обавештава грађане, да ће у оквиру мера за  спречавање ширења вируса ковид 19, од сутра, у раним jутарњим часовима, бити настављена  дезинфекциjа саoбраћаjница у граду, jавних површина и пиjачних простора, коjу ће спроводити јавна предузећа Водовод и Комрад.

Формирани стручно оперативни тимови поjачаће контролу поштовања превентивних мера заштите од вируса КОВИД 19.

Поjачану контролу спровешће и санитарне, саобраћајне и инспекциjе рада. Правна лица и предузетници, коjи обављаjу делатност у области трговине на мало, услуге у области угоститељства, као и услуге у трговинским центрима и сличним обjектима дужни су да предузимаjу све неопходне превентивне мере.

То подразумева организовање процеса рада коjи обезбеђуjе одржавање физичке дистанце, односно међусобног растоjања између два лица од наjмање два метра.  Обавезна jе  дезинфекциjа мобилиjара, машина, алата и уређаjа за рад после пружене услуге сваком поjединачном кориснику.

Такође, обавезна jе употреба заштитних средстава тj. маски и рукавица од стране запослених. У случаjу мањег растоjања од два метра између корисника обавезно jе пружање услуга уз примену стаклене, пластичне или сличне бариjере, уз обавезну дезинфекциjу просториjа и подова, употребу заштитних средстава тj. маски и рукавица и од корисника услуга.

Послодавац jе дужан да у циљу осигурања заштите и здравља запослених, радно ангажованих и странака обезбеди све, опште, посебне и ванредне мере коjе се односе на хигиjенску сигурност обjеката и лица.

Градски штаб за ванредне ситуациjе апелуjе на правна лица, предузетнике, кориснике услуга и на све грађане да се одговорно понашаjу и предузимаjу све неопходне превентивне мере заштите од вируса КОВИД-19.

Оцените овај чланак
(1 Глас)
Последњи пут измењено среда, 24 јун 2020 23:19

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter