Градски штаб за ванредне ситуациjе: Останимо одговорни

Градски штаб за ванредне ситуациjе поново апелуjе на грађане да поштуjу све превентивне мере заштите од вируса KОВИД-19, а посебно оне коjе се односе на ношење заштитних маски, редовно прање руку и држање прописане физичке дистанце.

Такође, апелуjе се и на власнике угоститељских обjеката да се придржаваjу превентивних мера у оквиру своjих обjеката у циљу заштите здравља запослених и корисника услуга. Неопходно jе водити рачуна да се рад угоститељских обjеката мора прилагодити тако да за jедним столом не могу седети више од два лица, изузев ако су у питању родитељи и малолетна деца или лица коjа живе у заjедничком домаћинству, уз обавезни размак од два метра између столова.

И даље jе на снази мера коjом се забрањуjе организовање сваког вида свечаности (свадбе, крштења, рођендани и др.)

Градски штаб подсећа да, иако jе ситуациjа на териториjи града Врања стабилниjа у односу на претходни период, jош увек постоjи локална трансмисиjа вируса и да jе неопходно понашати се одговорно.

Све прописане мере ће и у наредном периоду бити строго контролисане од стране надлежних градских и републичких инспекциjа. Градски штаб ће наставити да прати епидемиолошку ситуациjу и напомиње да ће доносити и ригоризниjе мере уколико се постоjеће не буду поштовале.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Отворен Ритејл парк Зона - Радио Телевизија Врање https://t.co/zntjrZMjuf via @tripplesworld
Епидемиолошка ситуација на граници ванредне - Радио Телевизија Врање https://t.co/M8IC1ySiVN via @tripplesworld
Од Нове године нови услови за одлазак у пензију - Радио Телевизија Врање https://t.co/PdeJJfIBdG via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter