Одштампајте ову страницу

Повољна епидемиолошка ситуација у центру за развој локалних услуга социјалне заштите

Од самог почетка трећег талса, у Центру за развој локалних услуга социјалне заштите, било је доста оболелих од вируса Ковид 19. Ситуација је у овом тренутку значајно боља, каже директорка ове установе, Ивана Тасић.

„Ми смо се придржавали свих мера, што наравно чинимо и даље. Просто се у првом и другом тасалу није дешавало ништа, али у трећем је нажалост дошло до заражавања, како корисника тако и запослених у нашој установи. На срећу, сви позитивни на Ковид 19 су имали лакше клиничке слике и Богу хвала нисмо имали смртне исходе", каже директорка центра за развој локалних услуга социјалне заштите, Ивана Тасић.

У овом тренутку, нико од корисника као ни радника установе није инфициран. Директорка Тасић каже, да су и запослени али и доктори који су водили и успешно затворили епидемиолошку ситуацију у установи, разговарали и упутили кориснике о имунизацији. Одлука је на самим корисницима битно је да им је препорука предочена. А запослени ће наравно као пример, примити вакцину.

„Лично сматрам да уколико желимо да изађемо из ове ситуације и наставимо са нормалним животом, а пружила нам се прилика вакцинацијом, онда је свакако треба искористити“, каже Тасићева.

У Центру за развој локалних услуга социјалне заштите, има 29 запослених радника. Од којих у Прихватном центру ради њих 10, и они брину о 27 корисника ове установе.

У зимском периоду је број корисника већи због егзистенцијалне угрожености тих људи. Како каже директорка, да није ове установе, нажалост ови људи би били бескућници. Осим збрињавања, омогућава им се кров над главом, топао дом и храна. Они такође брину о њиховом здравственом стању, лечењу и у већини случајева те трошкове финансира град Врање.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 13 јануар 2021 15:11

Сродни чланци