Пунктови за имунизацију становништва као и медицинске екипе спремне и чекају грађане

У Врању и Бањи су ради имунизације становништва организовани пунктови као и посебне медицинске екипе које спремно чекају све који су заинтересовани за вакцинацију.

Како би се избегле гужве и дуго чекање, на територији града је организовано 7 пунктова и 14 медицинских екипа које ће радити у две смене.

-Ми смо одмах са кризним штабом организовали пунктове као и особље које ће радити по комплентним упутствима које смо добили из Министарства здравља. Формирали смо пунктове у самом Дому здравља, где ће један пункт бити у служби опште медицине и он ће бити уласком прилагоћен особама са инвалидитетом , рекла је директорка Дома здравља, Јадранка Ајановић.

У Дому здравља осим у служби опште медицине, пункови су и у Служби Медицине рада и Патронажној служби. У Здравственом центру пункт за вакцинисање је на Инфективном одељењу. За грађане је обавеза да понесу личну карту и медицинску документацију, уколико је поседују.  

-Приоритети над приоритетима су грађани преко 75 година, као и грађани од 65-75 година са пратећим  болестима, било то кардиоваскуларна или нека од хроничних плућних оболења. Затим кад се они вакцинишу, на ред долазе здравствени радници који раде у Ковид амбулантама. Након њих долазе на ред и запослени у образовању, полиције, војске, објашњава докторка.

Медицинске екипе ће радити у две смене и то од 8 до 13 часова и у другој смени од 13 до 18 часова. Вакцинација ће се обављати и у амбулантама у Доњем Врању и на Огледној станици, а један пункт је и у Врањској Бањи.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 20 јануар 2021 15:42

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Врање добитник награде Конгреса локалних и регионалних власти Савета Европе - Радио Телевизија Врање… https://t.co/5qrMRb0Jri
Ана Илић добила престижну награду - Радио Телевизија Врање https://t.co/iXT6ctgz9H via @tripplesworld https://t.co/5ZjKPHPiMi
Скупштина једногласно усвојила Одлуку о конверзији потраживања према Јумку - Радио Телевизија Врање… https://t.co/dEEaEZiRag
Follow RTV Vranje on Twitter