На иницијативу власника компаније Алфа Плам Мирољуба Алексића и његових сарадника, министар здравља Златибор Лончар организовао је предавања о последицама оболелих од Корона вируса и предностима имунизације против ове пошасти како би подстакли људе да се вакцинишу. Више од три стотине људи у два погона компаније Алфа плам, у Врању и Сурдулици присуствовало  је предавању о значају вакцинације.

Од почетка епидемије лекари апелују на грађане да поштују прописане мере али и да се вакцинишу. Како би указали на значај мера превенције и вакцинције у борби наше државе и нашег здравственог система али и свих нас заједно против ове болести, у два погона компаније Алфа плам, у Врању и Сурдулици, организована су предавања о значају вакцинације.

Сада смо у четвртом таласу који је до сада најтежи, са озбиљнијим клиничким сликама. Захвата и млађу популацију, што није био случај у претходна три таласа, истакао је др Душан Јовановић, координатор болнице у Батајници који је један од оних који су прележали корона вирус са тешком клиничком сликом и лекар који се међу првима вакцинисао.

„Апелујем на вашу савест да се вакцинишете. Вакцина је једина које људе спречава да буду тешко болесни. Свако ко је вакцинисан има мале шансе да се разболи. Онај мали проценат људи који добије ковид инфекцију после вакцинације прве или друге дозе има много блажу клиничку слику. Нико ко се вакцинисао није завршио на респиратору и није било смртних исхода. Вакцина је једина која нас спашава тешких исхода ове болести“, каже др Душан Јовановић, координатор болнице у Батајници.

Појавио се британски сој кога смо регистровали у мају месецу који се брже и интензивније шири и међу млађом популацијом што није био случај у претходном периоду. Ми ћемо се и даље борити као и до сада и нећемо стати у нашој професионалносту и хуманости, нагласила је др Весна Миољевић, директорка Службе за болничку епидемиологју Клиничког центра Србије.

„Оно што нас може двести ближе крају епидемије, уз све мере владе, јесте вакцинација која је најважнија мера превенције. У вакцини нема ниједног антибиотика, укључујући и пеницилин каже др Весна Миољевић, директорка Службе за болничку епидемиологју Клиничког центра Србије .

Временски период у борби против короне је неизвестан уколико се не придржавамо мера превенције и уколико се не вакцинишемо.

Порука лекара је да имамо могућност да сами одлучујемо о свом здрављу и привилегију да бирамо коју ћемо вакцину примити. Како они кажу, само вакцина спашава људе од тешких болести које нас могу задесити услед инфекције вируса Ковид.

Више од три стотине људи у два погона компаније Алфа плам, у Врању и Сурдулици присуствовало  је предавању о значају вакцинације.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 07 април 2021 14:06

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Обележен дан oслобођења Криве Феје - Радио Телевизија Врање https://t.co/8AoGv1mkNY via @tripplesworld https://t.co/e5vSRkPgw7
Два ковид пацијента преминула у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/s4fNmm44lR via @tripplesworld https://t.co/Zk9fClHV38
Масовна вакцинација благотворно делује и на психу - Радио Телевизија Врање https://t.co/j4Yl6tEsP7 via… https://t.co/G5nMbkorkh
Follow RTV Vranje on Twitter