Одштампајте ову страницу

Смањује се број новоболелих у Пчињском округу

 Број новооболелих од короне на територији Пчињског округа је из дана у дан све мањи. Охрабрује податак да је у Врању, према последњим подацима Завода за јавно здравље, регистровано свега 10 особа које су позитивне на Ковид 19, каже др Бранислав Стојнев и износи податке о епидемиолошкој ситуацији у осталим општинама у округу.

-Према последњим подацима Завода за јавно здравље  у Врању од 304 узорка из Пчињског округа, 42 су позитивна на коронавирус. Наjвише заражених jе из Прешева 11, по 10 из Врања и Сурдулице, 9 из Буjановца  и 2 особе из Владичиног Хана. У општинама Трговиште и Босилеград нема лабораторијски потврђених случајева.  Проценат новозаражених у односу на број тестираних је 13,81%. С обзиром да смо марта имали по 200 заражених на нивоу округа, тренутна ситуација је показатељ да се вакцинација одвија у жељеном правцу. Апеловао бих на младе да се у већем броју одазову имунизацији како би заштитили себе и људе у окружењу, каже др Бранислав Стојнев.

Током предстојећих празника требало би да се води рачуна о понашању, мере предострожности треба да буду максималне. Лепо време ваља искористити и бити на ваздуху, поред реке, шетати и избегавати већа окупљања.У случају да до тога дође неопходно је носити маске, како би се спречило ширење вируса, упозорава др Стојнев.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 29 април 2021 14:16

Сродни чланци