Одштампајте ову страницу

Збирке за полагање завршног испита за основце стижу на време

Збирке задатака из математике и српског односно матерњег језика за полагање завршног испита могу се набавити у школама и књижарама. У Основној школи “Вук Караџић” разредне старешине ученика осмог разреда набавиће их до краја недеље по цени од 340 динара за комплет. Издавач је Просветни преглед.

У Пчињском округу осми разред завршиће две хиљаде 813 ученика, а на подручју Града Врања хиљаду 15 ђака. Они ће према програму Министарства просвете морати да полажу завршни испит, без обзира да ли ће наставити школовање. Збирке из матерњег језика штампане су на српском и седам језика националних мањина и у њима је 350 задатака, док је у збирци из математике 330. Могу се набавити у некој од књижара у граду, али је препорука да се то уради код разредног старешине.

Ђацима ће и ове године бити олакшано савладавање градива из збирки, јер ће бити организовани додатни часови из оба предемета.

И ове године биће организовано решавање пробног теста неколико недеља пре завршног испита. Питања ће бити из географије, историје, биологије и хемије.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 30 јануар 2012 12:29