Образовна инклузија Рома

“Образовна инклузија Рома” назив је пројекта који општина Владичин Хан спроводи уз помоћ Министарства просвете и науке. Циљ пројекта је укључивање и квалитетно образовање деце ромске националности кроз едукацију родитеља, наставног кадра и помоћ ромских невладиних организација.

На територији општине Владичин Хан пројектом је обухваћено око 800 деце. Партнери су основне школе “Свети Сава”, “Бранко Радичевић” и “Вук Караџић”, предшколска установа “Пчелица” и Удружење Рома интелектуалаца.

Позитивни ефекти већ су видљиви, и то потврђују Сунчица Станковић, социолог у ОШ „Бранко Радичевић“ и Верица Илић, директорка ПУ „Пчелица“.

Јанош Куртић, председник Удружења Рома интелектуалаца из Прекодолца сматра да је ово прави пут за укључивање Рома у образовни систем Србије, обезбеђивање континуитета у похађању наставе и социјализацији ромске популације.

Пројектом је предвиђено одржавање још неколико радионица у којима ће активно учешће имати и родитељи. У априлу ће бити организована завршна приредба свих учесника.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 02 фебруар 2012 14:30

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter