У Дом ученика уложено око 38 милиона у последње три године

Од када постоји, а постоји већ сто година, Дом за ученике средњих школа у Врању, је први пут ове године имао листу чекања. Око 300 корисника сада борави у Дому, где имају све потребне услове за двадесетчетворочасовни боравак, учење и исхрану.

Руководство Дома успело је да уз помоћ Министарства просвете, путем пројеката, обезбеди новац за побољшање услова живота и рада у установи. Министарство има слуха за домове, као посебног вида колективног смештаја за младе.

Целокупни развој и све капиталне инвестиције у нашем дому су захваљујући Министарству просвете, сектору за инвестиције, који у континуитету одобрава одређене пројекте, са којима ми аплицирамо према Министарству. Ове године смо на тај начин успели да санирамо трпезаријски и магацински део и један део пекаре. Наши корисници сада имају сасвим другачије просторију где бораве, каже Маја Ристић, директорка Дома.

Од 2015. године Министарство је уложило од 35 до 38 милиона динара. Дом ће приредити изложбу о свим пројектима који су урађени од тога како је некада изгледало и како сада изгледа. У обавези су да организују и слободне време за кориснике, а они су ове године постигли изузетне резултате.

Најсвежији су резултати са Филмског фестивала у Јагодини крајем новембра. Наши корисници су освојили прво место са филмом ''Виртуелна стварност'' и главни глумац је добио прву награду у конкуренцији 24 дома и 28 филмова.

Сусрети домова одвијају се кроз регионалне и републичке Домијаде, које организује Министарство просвете. Они су зато да се деца друже и да упознају нове градове и људе. Ове године су били први на републичкој Домијади у спорту у малом фудбалу. Зато је Дом и добили поверење да организује наредне сусрете.

На нашу велику срећу, захваљујући Министарству просвете и поверењу које има у наш тим, Дом ће бити домаћин републичке Домијаде у Врању. Биће присутни домови из целе Србије маја месеца, овде у Врању.

Дом за ученике средњих школа у Врању биће и домаћин регионалне Домијаде која ће се одржати у марту за 14 домова и која је предтакмичење за републичку Домијаду.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 13 децембар 2018 13:30

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Одржан састанак са организаторима такмичења „Србија у ритму Европе” - Радио Телевизија Врање https://t.co/WwZ4rT8nAm via @tripplesworld
Мере заштите од пожара - Радио Телевизија Врање https://t.co/na9GEOHrDm via @tripplesworld
Стојменовић: Руска црква у Кривој Феји биће посвећена руским војницима који су пре 100 година направили пут Врањска… https://t.co/C3dymVlTRm
Follow RTV Vranje on Twitter