Завршава се реконструкција вртића у Владичином Хану

У Владичином Хану се приводи крају реконструкција вртића што ће допринети повећању капацитета објекта и побољшању енергетске ефикасности. Радовима је обухваћена санација крова, замена столарије, уређење ентеријера, термоизолација објекта и постављање нове ограде. Пројекат чија је вредност 130 хиљада евра финансира се из локалног буџета и кроз Програм европског партнерства са општинама који финансира Европска унија и Владе Србије и Швајцарске.

Зграда вртића изграђена је пре тридесет две године и од тада ништа значајније није улагано у њу. Реконструкција је била неопходна јер је кров почео да прокишњава, а потрошња електричне енергије значајно повећана због лоше изолације и старе столарије. Јавио се и проблем смештајних капацитета, јер је ове године уписан највећи број деце до сада. У сарадњи са Програмом европског партнерства са општинама локална самоуправа је обезбедила средства и кренуло се у реализацију.

Безбедност деце и васпитача биће повећана и постављањем видео надзора.

Завршетком пројекта биће формиран енергетски тим општине Владичин Хан који ће управљати потрошњом енергије у свим јавним зградама. Грађани ће и путем брошура бити информисани о значају обновљивих извора енергије и успостављању јединственог система енергетског менаџмента.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter