Седам нових компјутера за Економско-трговинску школу Истакнут

Економско-трговинска школа у Врању богатија је од данас за седам нових компјутера, које је добила захваљујући доброј сарадњи локалне самоуправе са донаторима.

Ова школа је једна од оних у којој се школују деца миграната, тренутно њих петоро. То је био и повод да баш она добије компјутере. Ово је акција социјалне кохезије којој је циљ што веће укључивање деце миграната у образовни систем.

"Основни нам је циљ да што више укључимо децу миграната у наш образовни систем. Да им помогнемо у ситуацији у којој су се нашли јер у 20 веку оставити децу без образовања, без елементарног права на стицање знања, је равно катастрофи", каже директор школе Моме Андоновић.

"Ово је један пример добре праксе, јер је Економско-трговинска школа једна од три које су укључене у сарадњи са Министарством просвете у рад са децом мигрантима. Задовољство нам је што је школа показала интересовање за рад са њима, захвалност читавом колективу на челу са директором", каже градска већница Зорица Јовић.

Деца мигранти посебно су задовољна због могућности да раде и уче на савремен и бољи начин.

"Ово је шанса да образовање постане боље. Лоши су услови у земљама из којих долазимо. Ми смо дошли у ову школу, где смо у контакту са новим људима, причамо са њима и постајемо пријатељи", каже Стара Рауфи, ученица.

Већ првог дана организована је радионица на новим компјутерима у којој учествују сви ученици. Велико је интересовање свих за нове програме и могућности које рачунари нуде.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 27 фебруар 2019 14:45

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Дан словенске писмености - Радио Телевизија Врање https://t.co/N0ZFc0Tm1l via @tripplesworld
Матуранти прославили последњи дан у Гимназији - Радио Телевизија Врање https://t.co/SKSsSUinPZ via @tripplesworld
Спилит: Радници очајни - Радио Телевизија Врање https://t.co/lGei2p011t via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter