Основци полагали тест из матерњег језика

Тест из матерњег језика данас је у Србији полагало 78 хиљада осмака, који ће сутра решавати и тест из математике. На подручју Врања завршни испит полаже 1029, а места има за 1.248 ђака.

Након што је министар просвете Жарко Обрадовић у директном преносу на РТС-у извукао комбинацију питања број два, осмаци у Србији почели су решавање теста из матерњег језика. И овог пута имали су на располагању 120 минута за решавање двадесет задатака. Већ након првих шездесет минута, уз основној школи ''Вук Караџић'' у Врању ученици су почели да излазе, углавном задовољни оним што су урадили.

У основним школама '' Вук Караџић'', ''Ј. Ј. Змај'' и ''Радоје Домановић'' у Врању осим супервизора из града завршни испит прате и контролори Националне јединице за испите и квалификацију из Београда. Они су ту како би проверили да се поштују упутства која су дообили председници школских комисија, односно директори школа, дежурни наставници, комисије које прегледавају тестове и супервизори. На тесту из матерњег језика није било проблема у Основној школи ''Вук Караџић''.

Решења теста из матерњег језика већ су објављени у 13 сати, тако да ученици могу да провере да ли су исправно урадили сва питања. Осмаци ће сутра полагати тест из математике. Прелиминарни резултати биће објављени 21. јуна, када ће ђаци моћи да уложе евентуални приговор школским комисијама, дан касније окружној , а 26. и 27. јуна попуњаваће листе жеља. Иако уученици не могу да падну на завршном испиту, пожељно је да добију више поена, јер тако имају веће шансе да упишу жељени образовни профил.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 18 јун 2012 14:17

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Цвећари спремни за предстојећи Сајам у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/5nOgvpIsqE via @tripplesworld
5 екипа на Меморијалном турниру "Миша Поповић" - Радио Телевизија Врање https://t.co/kBsRsKXVjt via @tripplesworld
Врање и Бања на сајму туризма у Београду - Радио Телевизија Врање https://t.co/rnubmW0rLq via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter