Oсновци полагали тест из математике

Након матерњег језика свршени основци данас су имали нови изазов. Пред њима су били тестови из математике. Прелиминарни резултати ће бити објављени 21. јуна. У Основној школи Вук Караџић у Врању процедура полагања завршног испита из матерњег језика јуче је у потпуности испоштована, а резултати прегледа тестова су релативно добри.

Пред полагање другог дела завршног испита слика слична јучерашњој. Међутим, овога пута министар просвете Жарко Обрадовић је у директном преносу на Радио телевизији Србије извукао комбинацију питања број један из математике. Тако се и 1029 свршених основаца на подручју Врања нашло пред још једним изазовом. У Основној школи Вук Караџић још од првих минута од предвиђених 120 прионули су на тест. Да ли је било тешко и колико су задовољни  постигнутим на јучерашњем тесту из матерњег језика.
И овај други део завршног испита у основним школама у Врању пратили су супервизори из града и контролори Националне јединице за испите и квалификацију из Београда.
Решење теста из математике објављено је после 13 сати на сајтовима министарства просвете и РТСа. Биће то прилика да ученици провере тачност својих одговора. Прелиминарни резултати завршног испита биће објављени 21. јуна, након чега ће свршени основци моћи да уложе приговоре најпре школској, а онда и окружној комисији.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Цвећари спремни за предстојећи Сајам у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/5nOgvpIsqE via @tripplesworld
5 екипа на Меморијалном турниру "Миша Поповић" - Радио Телевизија Врање https://t.co/kBsRsKXVjt via @tripplesworld
Врање и Бања на сајму туризма у Београду - Радио Телевизија Врање https://t.co/rnubmW0rLq via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter