ПЕП обележио четврту годишњицу рада у Врању: За четири године уписано преко 300 студенатa

Високошколска установа за пословну економију и предузетништво, Консултативни Центар за студије на даљину у Врању, обележила је четврту годишњицу рада у Врању и деценију постојања у Србији. Овом приликом свршеним студентима уручене су дипломе на пригодној свечаности која је организована у нашем граду.

Висока школа за пословну економију и предузетништво за само четири године показала се као врло успешна, не само у граду, већ и у региону. До сада је ову високошколску установу завршило 150 студената, а за овај кратак период уписано је њих преко 300.

На пригодној свечаности поводом четврте годишњице рада у Врању и деценије постојања ове образовне установе у Србији присустни су били и оснивач ПЕП-а, проф. др Душан Цогољевић, бројни представници ПЕП-а из Београда, али и врањског центра за студије на даљину.

Домаћин свечаности, менаџер центра др Милош Николић, обраћајући се студентима подсетио је да су на Високошколској установи за пословну економију и предузетништво, стицана и проверавана знања о економским и менаџерским принципима кроз интерактивну примену теорије и праксе:

''Данас добијате најважнији документ, који вашем професионалном животу значи, а то је образовање и висока стручна спрема. За ту валидност одговара наша високошколска установа и Министарство, просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, акредитацијом и дозволом за рад. Самом чињеницом да сте стекли степен високог образовања ви сте стекли и најважнију карактерну особину,  а то је самопоуздање, јер знање је она вододелница која дели успешне од неуспешних.''

Др Николић честитао је свим дипломцима и посебно се захвалио оснивачу ПЕП-а на неизмерном труду и подршци. Са друге стране проф. др Цогољевић, честитајући студентима на успеху, додао је да су они имали и велику срећу да их кроз њихово студирање води менаџер као што је др Николић. ''Веома је лепо када се окренете иза себе и када знате одакле сте кренули и докле сте стигли. Онда вам је пуно срце,'' истакао је др Цогољевић обраћајући се студентима и додао:

''Најтеже је када станете испред огледала и не можете нечим да се похвалите, него напротив само се постидите. Ви данас који сте завршили ове науке код нас на нашем факултету с поносом можете да станете испред огледала и да кажете себи да сте успели. Али немојте ту да станете, већина је вас младих, ви сте тек почели, ушли сте у свет образовања, ушли сте у свет могућности за бољим, квалитетнијим послом, за већим наградама, зарадама и тако даље. Тек сада треба да наставите да радите.''

Дипломце је поздравила и продеканица за наставу, професор доктор Маја Цогољевић:

''Захваљујем вам се што сте се одлучили да вас управо Висока школа за пословну економију и предузетништво води на вашем академском путу раста и развоја. Направили сте прави избор, указали сте нам част и поверење и тиме у нама стекли пословног сарадника, пријатеља за читав живот. Желим да вам завршетак школовања донесе нове пословне подухвате, отвори неке нове видике, шансе и прилике и лично залагање доноси успех на свим пољима.''

Дипломе су свечано уручене дипломираним економистима, мастер економистима и дипломираним правницима.

''Лепо смо се проводили овде, учили, стекли нова знања и надам се да ћемо у будућности искористити та знања, како у послу, тако и у будућем животу'', рекао је Љубиша Јевтић, мастер економиста из Косовске Каменице.

''Данас се осећам срећно, задовољно, поносно. Са студирања носим само позитивне утиске. Било је једно и лепо дружење, студирање, препоручујем свима'', рекла је Милица Илић, мастер економиста из Врања.

''Данас се осећам феноменално као и све колеге који су данас дипломирали. Од данас започињемо једну нову етапу у нашем животу'', додао је Дарко Аначков, дипломирани економиста из Врања.

Високошколска установа за пословну економију и предузетништво школује студенте по студијским програмима и то: за основне академске студије на смеровима пословна економија и предузетништво; финансије, банкарство и осигурање; право и мастер академске студије на смеровима пословна економија и предузетништво и финансије, банкарство и осигурање, са могућношћу студија на даљину. Сви студијски програми акредитовани су од стране Комисије за акредитацију Националног савета за високо образовање Републике Србије.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено субота, 26 октобар 2019 11:27

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Прва жртва корона вируса у Србији - Радио Телевизија Врање https://t.co/5oydKrLwQe via @tripplesworld
Први случај Короне у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/748HAabMIp via @tripplesworld
А на Зеленој пијаци... - Радио Телевизија Врање https://t.co/FHNaA4xWsP via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter