Реконструкција 2 градске школе и неколико сеоских у 2020. години Истакнут

Град Врање настоји да у свакој од школа на територији града годишње уложи  одређена средства како би побољшали услове за рад ученика и наставника. За 2020. буџетом је за материјалне трошкове у основним и средњим школама предвиђено 200 милиона динара. Радиће се у многим школама.

На територији града Врања функционише 21.школа. Специфични смо по томе што сеоске школе имају велики број издвојених одељења. Нема довољно средстава да се у свакој школи и одељењу уради баш све што треба, али настојимо да се настава одвија у адекватним условима. У овој години планирана је реконструкција 2 градске школе и неколико сеоских.

"У току су радови на санацији крова у селу Моштаница, очекује нас велика реконструкција школе  „Радоје Домановић“ у Врању, замену столарије у издвојеном одељењу школе „Светозар Марковић“ у Нерадовцу и дела столарије у издвојеном одељењу  школе „Бора Станковић“ у Тибужду. Завршен је пројекат за комплетну реконструкцију школе „Доситеј Обрадовић“, али се чека повратна информација од стране Министарства, односно Канцеларије за јавна улагања, која је наговестила да ће помоћи,  јер се ради о средствима од преко 150 милиона динара, изјавила је Зорица Јовић градска већница и додала:

"Прошле године урађена је реконструкција школе у Мечковцу уз помоћ донатора, али је већи део  грађевинских радова остварила локална самоуправа. Радило се у Буштрању, Миланову, Врањској Бањи, Вртогошу и у многим школама сукцесивно".

Паралелно са радовима на објектима, ради се и на осавремењивању наставе. С обзиром да постоји препорука ресорног министарства и Владе за електронско вођење ученика и електронског дневника, већина школа је опремљена интернетом или је  у завршној фази увођења, тако да смо изузетно задовољни, наглашава Јовић.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 20 фебруар 2020 13:21

1 коментар

  • Ivan
    Линк коментара Ivan четвртак, 20 фебруар 2020 16:37

    A šta bi sa Ratajskom školom "Branislav Nušić" bila je u programu za prošlu godinu i ništa, koliko vidim ove godine nije u programu. Izgleda da niste mogli da podelite kolač na jednake delevo.

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter