Све спремно за пријем ученика и студената

Дом за ученике и студенте у Врању спреман је за пријем станара. Они су и током ванредног стања примењивали све мере заштите од корона вируса које је наложило ресорно министарство и Завод за јавно здравље, тако да су на време припремили смештајне капацитете за пријем будућих академских грађана.

Током ванредног стања и непосредно пре отварања дома све просторије дезинфиковане и темељно очишћене. Запосленима су обезбеђене заштитне маске, рукавице и средства за дезинфекцију руку и радних површина. Поштује се и мера социјалне дистанце јер су радници распоређени у посебним канцеларијама, док васпитачи раде у сменама, како у просторији не би боравило више људи заједно. Постављене су дезобаријере испред улазних врата. Заједничке просторије, тоалети и канцеларије се редовно чисте, дезинфикују и проветравају, каже директорка дома Маја Ђорђевић.

„Сви студенти ће бити у обавези да приликом доласка у дом приложе потврду факултета или високошколске установе којом се потврђује да су укључени у одређени вид наставе која се не може реализовати путем интернета. Студенти који дођу у дом морају бити без симптома на КОВИД 19 и сви они морају да се придржавају превентивних мера заштите од вируса који подразумева ношење заштитне маске и рукавица, уз редовно спровођење мере личне хигијене, посебно прања руку као и одржавање дистанце у мензи“, каже директорка дома.

Пред нову школску годину и овог лета радиће се на уређењу просторија дома.

„Имамо у плану да окречимо ученичке и студентске собе и обавимо замену и поправку дотрајалог намештаја и уредимо двориште. Такође планирамо да заменимо подлогу у ученичким собама и обавимо санацију санитарних чворова како би услови за боравак у дому наших корисника били што бољи. Током ове године поставили смо нове радне табле на столовима у свим собама, тапациране су све столице и фотеље, а набављена је комплетна нова опрема и справе за теретану. Чинимо све да у дому створимо најбоље услове за смештај ученика и студената“, истиче Ђорђевићева.

Она каже да је досадашња пракса показала да су ученици и студенти веома задовољни услугом коју добијају у дому, па с тога очекује да и ове године капацитети буду попуњени до последњег места.

„И у наредној школској години ученицима и студентима ће у дому  бити понуђено триста места. Од тога 185 је резервисано за ученике, а 115 за студенте. Конкурс за пријем будућих станара дома расписаће Министарство просвете, науке и технололошког развоја где ће бити детаљно назначени услови под којима ће ученици и студенти моћи да конкуришу у дом“, наглашава Маја Ђорђевић.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Вирус корона потврђен код 69 особа - Радио Телевизија Врање https://t.co/zMqjCt5YFk via @tripplesworld
За пример: Леонора и Анђела Ристић, ученице ОШ ''Светозар Марковић'' - Радио Телевизија Врање https://t.co/Xva7tzIA0y via @tripplesworld
Нови пакет државне помоћи малим и средњим предузећима - Радио Телевизија Врање https://t.co/EBipPEkgZa via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter