ПЕП уписује нову генерацију студената Истакнут

Висока школа за пословну економију и предузетништво, Центар за студије на даљину у Врању уписује нову генерацију студената. Сви заинтересовани треба да доставе пријаву и документа 29. јуна. И ове године за будуће студенте обезбеђене су бројне финансијске олакшице.

Сви заинтересовани будући студенти треба да доставе пријаву и документа у виду сведочанства и диплома 29. јуна. Полагање пријемног испита је 6. јула након чега следи упис на један од три акредитована студијска програма, а то су пословна економија и предузетништво, финансије и банкарство и осигурање на основним и мастер студијама и права на основним.

Проф. др Милош Николић, менаџер ПЕП Центра у Врању каже:

''Студенти добијају звања дипломирани економиста из области пословне економије са 240 ЕСПБ бодова или 300 бодова, дипломирани економиста из области финансија и банкарства и осугурања са 240 или 300 бодова и дипломирани правник са 240 ЕСПБ бодова са могућношћу полагања државног правосудног испита, тако да сви они који су заинтересовани за ове сфере друштвено хуманистичког поља могу да нам се јаве и закораче сигурним кораком ка академским водама.''

Пријемни испит ове године биће бесплатан, а школарина ће се плаћати у 10 месечних рата. Студенти, поред школарине, немају никакве друге трошкове у току студирања. Ту су и бројне стипендије као вид олакшице будућим студентима, најавио је проф. др Николић, менаџер Центра у Врању:

''Ми смо задржали три врсте стипендија, то је предузетничка, породична и стипендија на основу просека. Сви студенти који тренутно студирају на ПЕП-у уколико су остварили просек 10 имају право на следећу годину бесплатно, 9,5 просек има умањење од 50 посто и тако даље. Ми смо на нивоу Пчињског округа једина Високошколска установа приватна, па можда и државна која је изашла са једним планом финансија за упис који је за ову година више него релаксирајући за породице и све бруцоше.''

Припремна настава се организује на факултету, али и он лајн. Након полагања пријемног 6. јула, рангл листа излази 7. и 8, након чега је 10. јула упис. Приликом уписа потребне су, поред сведочанства, и диплома из средње школе и извод из матичне књиге рођених, очитана лична карта и две фотографије.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 25 јун 2020 14:20

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter