Онлајн упис за ученике првог разреда средњих школа

С обзиром на тренутну ситуацију и у циљу спречавања ширења корона вируса  Министарство просвете проследило је средњим школама упутство о онлајн упису ученика у први разред средњих школа. Уколико нису сви у могућности да се упишу на овај начин биће им омогућено да лично дођу у школу уз примену свих епидемиолошких мера.

Онлајн упис ће моћи да се обави коришћењем информационог система е- упис на порталу е - управе када се документа потребна за упис достављају школи директно из базе, а у складу са прописима о заштити података о личности.

Средње школе у Врању су спремне за овакав начин уписа.

''С обзиром на актуелну ситуацију безбедније је да се ученици упишу на овај начин, електронским путем. Потребно је да попуне одговарајуће податаке и биће им олакшана та процедура. У Гимназији имамо три смера: природно математички, друштвено-језички и смер за информатику и рачунарство. Имамо седам одељења и биће уписано око 210 ученика,'' каже Слађана Митић, педагог у Гимназији.

''Свако избегавање блиског контакта је препоручљиво тако да  поручујемо и родитељима да искористе нову могућност уписа учениак електронским путем. Ове школске године уписаћемо ученике у седам образовних профила  и то економски техничар, пословни администратор, службеник у банкарству и осигурању, финансијски администратор, правно пословни техничар , туристичко хотелијерски техничар и конобар - кувар. Биће уписано 210 ученика, каже Ивица Јањић,'' помоћник директора у Економско-трговинској школи.

 ''Биће омогућен онлајн упис за ученике првог разреда али ко жели може лично да дође у школу. Предузели смо све мере заштите за ученике, родитеље и професоре који улазе у зграду. Мериће се телесна температура, пролази се преко дезобаријера на улазу и обавезно је ношење маски и рукавица.  Ми ове школске године уписујемо 120 ученика и имамо следеће образовне профиле: медицинска сестра техничар, физиотерапеутски техничар,  фармацеутски техничар и здравствени неговатељ,'' рекао је   Никола Стојановић координатор практичне наставе у Медицинској школи. 

Упис ученика у средње школе предвиђен је 9. и 10. јула, а на родитељима је да одлуче на који начин ће уписати своје дете у школу. Из образовних установа препоручују да се то уради електронским путем како би се спречиле гужве и могућност ширења корона вируса.

 

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 02 јул 2020 13:23

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter