Марина Милосављевић-кад ваш успех примете и други

Марина Милосављевић је ђак генерације у Гиманзији „Јован Скерлић“ у Владичином Хану.  Одличним успехом и резултатима постигнутим у школовању квалификовала се за најбољу у својој генерацији. Положила је пријемни на 2 факултета, али се ипак одлучила за програмирање. Потврда да је својим резултатима изазвала пажњу стигла је од Фондације Његовог Краљевског Височанства Престолонаследника Александра у виду стипендије за школовање на ИТ академији.

 

Ненаметљива, скромна, баш као што су и сви квалитетни људи, не потенцира свој успех, чак по мало стидљиво говори о себи. Каже да је поносна на свој рад, али да је велики изазови тек очекују.

Кад погледам иза себе, видим доста рада, труда и покиданих живаца, али са друге стрене и много познанстава на такмичењима. Осећам неко задовољство када видим све те дипломе код куће и свакако је то много допринело у ослобађању од треме приликом полагања пријемног испита. Положила сам пријемни на Електротехничком и Факултету организационих наука у Београду. Одабрала сам организационе науке, ИТ смер. Дуго сам била у дилеми шта да одаберем. Али сам видела да ми се на овом факултету нуди шири спектар предмета, што одговара мом карактеру, каже Марина Милосављевић ђак генерације у Гимназији у Владичином Хану.

Свесна је да ће одвајање од породице, пријатеља бити још један озбиљан корак, али спремна је да се ухвати у коштац са обавезама. Пошто се од малих ногу бави фолклором, каже да ће јој искуство са путовања свакако користити.

Ја се генерално нисам никад плашила обавеза, тако да у смислу учења немам неки страх. Највероватније ћу боравити у дому и дефинитивно ће ми требати неко време да се привикнем на тај начин живота. Од малена сам члан Културно уметничког друштва „Бранислав Нушић“ путовала сам пуно и одвајала се од родитеља на дужи временски период него друга деца, тако да могу да кажем, да сам спремна за самосталан живот, истиче Марина Милосављеви.

Епидемија корона вируса пореметила је мало завршетак средње школе и радост око припрема за матурско вече, које нису имали. Нада се да ће ипак успети да се генерацијски окупе, макар у септембру. Док чека да крене на факултет, обрадовала је вест коју је добила, да је изабрана у 30 најбољих ученика генерације који ће добити бесплатно школовање на IT академији као дар Фондације Његовог Краљевског Височанства Престолонаследника Александра.

То је још једна од потврда да се рад увек исплати, а праве вредности нађу пут до оних који то заслужују.

Оцените овај чланак
(2 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter