ШОСО: Физичко углавном у знаку индивидуалних активности

Просветни инспектори и инспекцијске службе града Врања обишли су све установе образовања на територији Врања и закључено је да највећи број школа максимално поштује све наложене мере и дата упутства.

Све образовне установе прилагодиле су свој рад новонасталој ситуацији, а нас је занимало како се реализује настава физичког васпитања у школи за основно и средње образовање ''Вуле Антић'' у Врању.

Школу Вуле Антић похађају ученици са инвалидитетом, те је за њих одвајање од саме установе, професора и учионица, било врло тешко у време појачане активности корона вируса.

Сада су срећни што су се вратили у учионице, а сам систем рада се код њих није много променио, као ни настава физичког васпитања.

Оно што су смернице које се поштују је да нема игара са лоптом у оквиру физичког васпитања, већ је настава углавном базирана на индивидуалне вежбе обликовања, гимнастику, атлетику и слично.

Горан Цветковић, професор физичког у ШОСО Вуле Антић објашњава:''Ми смо, као што знате, школа за децу са инвалидитетом и немамо комбиновану наставу, већ редовну, јер нам је структура одељења таква да не прелазимо 15 ученика по одељењу. Организујемо сваке недеље наставу у школи и свакодневно деца долазе на часове физичког васпитања и имају физичке активности".

Осим вежби обликовања, настава физичког у овој школи подразумева и корективне вежбе које се изводе у посебно опремљеној сали.

Ученици ове школе познати су и по бројним наградама и учешћу на такмичењима, а пре две недеље били су и домаћини републичког такмичења у одбојци на песку.

''Наши ученици су и чланови клуба Бубамара који је регистрован за децу и омладину са инвалидитетом, користимо школске терене за тренинге и такмичења. Деца су заинтересована, воле физичко, и њима је свакако потребно да вишак енергије избаце на спортским теренима. Кроз спорт деца се и социјализују, навикавају једни на друге, склапају пријатељства, друже се и то је много лепа прича јер су сви заједно и овај вид школовања је много бољи него онлајн настава", истиче професор Цветковић.

Цветковић додаје да социјални статус породица деце која похађају ову образовну установу није на задовољавајућем нивоу, те многи од њих немају компјутере, нити основна средства за онлајн наставу, што им је отежавало сам процес.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 29 септембар 2020 14:49

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Запис са Интерфер-а: Радио Врање и ове године међу најбољима - Радио Телевизија Врање https://t.co/odrbPqMlAe via @tripplesworld
Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter