Бивши директор школе у Јелашници сам себе распоредио на радно место?

Не знамо да ли да ову причу сврстамо у категорију ''образовање'', или, пак, категорију ''веровали или не'', али како год, веровали ви или не, сада већ бивши директор Основне школе Бора Станковић у Јелашници сам себи је дао анекс уговора о раду, а затим и уговор, те су потписници са једне стране директор, а са друге запослени, који је опет сам директор. Уколико вам није сасвим јасно ко је овде ко, останите уз нас и у наредним минутима.

Директор Основне школе Бора Станковић у Јелашници који је смењен након ванредног испекцијског надзора Министарства просвете сам је себе за време свог директоровања распоредио на упражњено радно место. Тако се на анексу уговора и на самом уговору види потпис истог лица, и у својству директора, и у својству запосленог.

-Ја мислим да то не постоји ни у романима. С обзиром да сам ја професор Српског језика и књижевности тога чак ни у романима нема. Да неко сам са собом закључи уговор и то не једном него два пута. 2007, па 2013. године, рекао је Милош Стојановић, в. д. Директора школе Бора Станковић.

Подсећамо, чак пет директора васпитно - образовних установа у Сурдулици смењено је након инспекцијског надзора због утврђених неправилности.

-Интересантно је да су они поништавали неке уговоре које су давали,па су то прецртавали у деловоднику, па су тим истим људима којима су намењени били ти уговори и након жалби других кандидата, поново дати уговори, дакле оним људима које су они хтели у старту, тј. на почетку да запосле. Што се тиче тих људи, ти људи су и дан данас радници школе, ја против тих људи немам апсолутно ништа, то су све добри,  квалитетни људи, али морају да се испоштују све законске процедуре, ако је конкурс нешто што је јавно онда имају права да конкуришу сви кандидати, а не да се врши селекција и да на конкурсу који треба да буде јаван дође само један кандидат, и то искључиво радник школе, што је немогуће, али с обзиром да је реч о човеку који је сам себи давао анексе уговора и који је то радио док је био директор, сам себи мењао уговор и сам себи делио радно место, каже Стојановић.

Стојановић каже да су неки ове смене директора схватили као политички удар, те је, према његовим речима уследио реваншизам према новоименованим вршиоцима дужности директора.

-Озбиљна локална власт стоји иза својих сарадника. Иза директора који су смењени локална власт стоји. Ми имамо права да мислимо да то није урађено у законским оквирима. Закон и институције у држави које се баве законом рећи ће нам ко је у праву, каже Александра Поповић, председница Општине Сурдулица.

 

Оцените овај чланак
(1 Глас)
Последњи пут измењено петак, 09 октобар 2020 13:52

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter