Економско-трговинска школа угостила ученике из Пољопривредне школе из Прокупља

Економско- трговинска школа у Врању домаћин је представницима ђачког парламента  средње пољопривредне школе ''Радош Јовановић Сеља'' из Прокупља. Ова размена ученика се спроводи у оквиру међународног,  прекограничног програма у сарадњи са партнерима из Бугарске. Обухваћено је шест школа из суседне земље и исто толико из Србије .

Тема ове размене представника ђачких парламената средњих школа из Врања и Прокупља је''Злоупотреба наркотика и алкохола код младих''. Средњошколци  су претходна три дана дискутовали, разменили   искуства и износили своја мишљења о овој горућој теми.

"Када смо дошли у Врање заједно са другарима из Економско-трговинске школе  разговарали смо о алкохолизму и наркоманији, о томе колика зависност од ових супстанци може да буде велика, које су последице уколико их неко конзумира", каже  Илија Микић, ученик средње пољопривредне школе ''Радош Јовановић Сеља'' из Прокупља.

"Ученици су упознати са овом проблематиком али увек треба изнова говорити о овим пороцима .Долазак ученика из Прокупља је прилика да поткрепимо знања која имамо о злоупотреби наркотика и алкохола", додаје Јована  Стојковић предсеница ђачког парламента Економско-трговинске школе.

"Током неколико дана имали смо различите видове активности. Углавном се све дешава како уживо, тако и онлај преко зум платформе . На тај начин ученици комуницирају и са вршњацима из бугарских школа. Млади су јуче израђивали постере у мешовитим групама како би и осталим ученицима ширили свест о овој теми. Данас приређујемо презентацију тих постера", објашњава  Јована Чањи Аранђеловић, организатор.

"Циљ овог програма је рад и унапређивање ђачког парламента. Са задовољством је наша школа прихватила учешће у овом међународном програму . Наши ђаци су радо прихватили сарадњу са ђацима из осталих градова Србије и Бугарске", истиче  Снежана Симић,  кооординатор школског парламента у Економско - трговинској школи у Врању.

С обзиром да  је размена ученика од великог значаја за стицање нових знања и размену искустава, са овом праксом наставиће се  и убудуће, чуло се на овом скупу.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 14 октобар 2020 14:29

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter