Одштампајте ову страницу

Све је спремно за почетак школске године

By РТВ август 31, 2012 518 0

У свих 65 основних и средњих школа у Пчињском округу све је спремно за почетак нове наставне године у понедељак 3. септембра. У школама где је Унија синдиката просветних радника већински синдикат први час ће бити одржан. Након тога ће се одлучивати о евентуалном штрајку просветних радника.

 

У 48 основних школа у Пчињском округу у ђачке клупе сешће 24 хиљаде и 800 ђака. Звоно ће се огласити и у 17 средњих школа које ће похађати 10 000 и 500 ученика. Јовица Стевановић, просветни саветник Одељења министарства просвете каже да ће у седам школа у Врању, где је Унија синдиката просветних радника репрезантативна, бити одржан први час. Реч је о  школама, “Јован Јовановић Змај”, “Вук Караџић” и “Радоје Домановић”, као и Гимназији, Техничкој, Медицинској и Економско-трговинској школи.

Средње школе у којима је интересовање за упис у први разред било слабо, упутиле су захтев ресорном министарству са препоруком да се одељења формирају, иако је мали број ђака у њима.

Школско звоно ће се у понедељак у 8 огласити сигурно. Ученици Гимназије ће сачекати још око месец дана да се у школи заврше радови и купи намештај. До тада ће похађати наставу у Пољопривредној и Основној школи “Бранко Радичевић”.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 31 август 2012 13:34