Други уписни круг на факултетима и високим школама

На факултетима и високим школама у Србији где квота није попуњена у јулу, данас је почело пријављивање кандидата на конкурс за други уписни круг. У Врању слободних места има на Учитељском факултету и Високој школи примењених струковних студија, али је избор образовних профила мањи у односу на први уписни рок.

Ученици који су завршили средњу школу а још увек нису стекли статус бруцоша, покушаће да искористе још једну шансу да добију индекс. На државним факултетима у Србији у другом уписном року има око 4400 слободних места, док је тај број на високим школама нешто мањи, 3900.

Календар за други уписни рок предвиђа да се пријављивање кандидата обави у наредна три дана. Након тога, у зависности од датума који је одредио факултет или висока школа, потенцијални бруцоши полагаће пријемне испите.

Конкретно у Врању, на Учитељском факултету након првог уписног круга остало је 13 слободних места на смеру за образовање учитеља и 28 на одсеку за образовање васпитача. С обзиром на то да се ради о самофинансирајућим студентима, изузев два места на смеру за васпитаче, уколико се нађу на листи примљених, бруцоши ће морати да спреме по 60 хиљада динара за школарину уз могућност плаћања на рате. Пријемни испит је 7. септембра.

Још једна високошколска установа у Врању није успела да из прве попуни уписну квоту. На Високој школи примењених струковних студија има 10 упражњених места и то 5 за оне који желе да се о трошку државе образују на одсеку за технологију дрвета, 2 самофинансирајућа на производној економији и 3 на саобраћајном инжењерству. За њих је пријемни испит 10. септембра.

Коначне ранг листе високошколске установе дужне су да објаве најкасније до 14. септембра како би се у периоду до 18. септембра обавио упис будућих бруцоша.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 03 септембар 2012 13:13

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter