Друго полугодиште почиње у понедељак. Радиће се по истом принципу као пре распуста

Према измењеном школском календару које је прописало Министарство просвете , науке и технолошког развоја за све ученике основних и средњих школа на териоији Републике Србије 18.јануара почиње друго полугође. Школе на територији Врања су спремне за почетак другог полугодшта а настава ће се одвијати по најновијим упутствима ресорног министарства.

Кризни штаб је на основу епидемиолошке ситуације, на последњој седници   проценио да нема препрека за наставак школске године од 18.јануара . А како ће се одвијати настава од понедељка и да ли ће бити неких новина?

-Ништа посебно се неће мењати у односу на почетак ове школске године. Настава ће се од понедељка одвијати према моделима које су школе одабрале почетком школске године. Ученици од првог до четвртог разреда наставиће да похађају наставу у школи. Имаћемо подељене групе, једна ће бити у првој смени а друга након ње. Ученици виших разреда ће радити по комбинованом моделу, једна група ће бити у школи, друга кући и тако наизменично. Средњошколци ће ићи сваке друге недеље у школу,  а када нису у школи пратиће наставу од куће онлајн, објашњава просветни саветник Јовица Стевановић.

Неке сеоске школе нису у могућности да организују онлајн наставу те се њима доставља штампани материјал, каже Стевановић .

-Имамо тај проблем у школама које се налазе на подручју које није покривено мрежом и где нема интернета . За њих се организује испорука штампаног матеијал који им омогућава да прате наставу на адекватан начин, каже наш саговорник. Верујем да је онлајн настава многим ученицима омогућила да стекну више знања него путем уобичајне наставе . Многи су напредовали више и стекли нова знања коришћењем савремене технологије, али има и ученика који се нису снашли. Међутим, ситуација је таква да сви ђаци морају да се прилагоде, истиче Стевановић.

Кризни штаб упозорава да се и даље поштују епидеиолошке мере у школама. И убудуће ће важити правило да ако се један случај заражавања  појави, ученик се изолује а  ако се појаве два случаја, издваја се  цело одељење.  

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 13 јануар 2021 13:31

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

У последња два дана вакцинисано још 1000 Врањанаца - Радио Телевизија Врање https://t.co/S5dj9RVJJM via… https://t.co/lzMsFHbNTK
45 новозаражених у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/dkOZdmmoG1 via @tripplesworld https://t.co/85DRwi2PiP
Вакцинисани корисници Народне кухиње - Радио Телевизија Врање https://t.co/AiUaxAisAs via @tripplesworld https://t.co/F9vc58nu52
Follow RTV Vranje on Twitter