Почело друго полугође, настава по моделу са почетка школске године

Друго полугође за све ученике почело је данас, а настава се одвија по моделу који је примењиван од 1. септембра 2020.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја проследило је стручна упутства за организацију и реализацију образовно-васпитног рада у основним и средњим школама у другом полугођу.

''Полугодиште почињемо по моделу који смо имали и на почетку школске године, значи 1. септембра, то је непосредна настава, ученици су у школи, организација по групама је иста као и на почетку школске године, предузете су све мере да би деца и даље у школи била безбедна, а самим тим и наставници и целокупно особље школе", каже Марина Стојановић, директорка ОШ ''Вук Караџић".

Према овим упутствима, ученици од првог до четвртог разреда имаће свакодневну наставу у школи, у две групе, док ће старији основци наставу похађати наизменично, непосредно и на даљину, такође у мањим групама. Настава у средњим школама такође ће се одвијати као и на почетку школске године, а то значи да ће средњошколци једну недељу ићи у школу, а потом једну недељу учити на даљину.

''Једна група, када су најмлађи у питању, ради од 8 до пола 11, друга од пола 11 до 13. Када је у питању узраст од 5. до 8. разреда наизменично се мењају по данима: понедељак, среда, петак, па следеће недеље та група иде уторак и четвртак и тако у круг. Средњошколци се мењају на недељу дана. Све време зимског распуста Министарство је било у контакту са свим директорима са територије Града и све је за сада како треба и што се тиче наставног кадра и што се тиче ученика, нема великог броја позитивних, све је у складу са тренутном ситуацијом, можда чак и много боље када су у питању неке друге бранше", наглашава Зорица Јовић, заменица градоначелника.

Дата је могућност да се ученици и на почетку овог полугођа изјасне да ли желе да наставе школску годину учењем на даљину, међутим у основној школи Вук Караџић је врло мало ученика који су се определили за онлајн наставу, тек десетак њих, што је занемарљив проценат у односу на број ученика.

Ђаци су са нестрпљењем чекали да се врате у школске клупе и да се поново виде са својим другарима из разреда.

Они кажу да су на распусту учили, али и да су имали времена за игру и разоноду са вршњацима. Сви су видно срећни што се враћају у школске клупе и што ће поново бити са својим друговима из разреда. 

Заменица градоначелника истиче да је све спремно када је у питању локална самоуправа, да је почело и редовно грејање преко Новог дома, које је у складу са спољним температурама.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 18 јануар 2021 16:34

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Врање добитник награде Конгреса локалних и регионалних власти Савета Европе - Радио Телевизија Врање… https://t.co/5qrMRb0Jri
Ана Илић добила престижну награду - Радио Телевизија Врање https://t.co/iXT6ctgz9H via @tripplesworld https://t.co/5ZjKPHPiMi
Скупштина једногласно усвојила Одлуку о конверзији потраживања према Јумку - Радио Телевизија Врање… https://t.co/dEEaEZiRag
Follow RTV Vranje on Twitter