Данас почиње упис деце у први разред

Почео упис деце у први разред основне школе за школску 2021/22. годину. Упис траје до 31. маја, али школе могу да врше упис и после тог датума. Ове године упис је могуће обавити електронским путем, а родитељи  који нису у могућности да то учине на тај начин, могу да дођу у школу и упишу своје дете.

За разлику од претходних , ове године родитељи у школу не носе апсолутно ништа од папира јер се и уверење о обављеном лекарском прегледу и потврда о завршеном предшколском образовању прибављају електронским путем.

-Родитељи могу електронским путем да закажу термин за упис и тестирање будућег првака покретањем услуге еЗаказивање на порталу еУправа, која је доступна од 22. марта. Свакако , родитељи који дођу у школу да упишу дете неће бити враћени. Нама је сваки ђак добродошао и једва чекамо будуће прваке. С обзиром на постојећу епидемиолошку ситуацију, ми смо чак и раније кренули са пријављивањем деце за упис. Након пријављивања, психолози из школе ће позивати децу да у одређеном термину дођу код нас како би били тестирани. Након тога следи упис. Ове године очекујемо исти број првака као и прошле. Према подацима које добијамо из Предшколске установе ''Наше дете'' вероватно ће бити довољно  ђака за пет одељења, каже директорка ОШ''Вук Караџић'' Марина Стојановић.

Приликом уписа није потребно да родитељи прилажу документа, јер ће их школа прибавити по службеној дужности. Ту се мисли на извод из матичне књиге рођених, уверење о пребивалишту и о похађању припремног предшколског програма, као и на потврду о обављеном лекарском прегледу . Изузетак је само лекарско уверење уколико је преглед обављен код приватног лекара или ако је дете војни осигураник.

 

   

 

 

   

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 01 април 2021 15:13

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

У последња два дана вакцинисано још 1000 Врањанаца - Радио Телевизија Врање https://t.co/S5dj9RVJJM via… https://t.co/lzMsFHbNTK
45 новозаражених у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/dkOZdmmoG1 via @tripplesworld https://t.co/85DRwi2PiP
Вакцинисани корисници Народне кухиње - Радио Телевизија Врање https://t.co/AiUaxAisAs via @tripplesworld https://t.co/F9vc58nu52
Follow RTV Vranje on Twitter