Дан студената обележава се 4. априла, у знак сећања на велике демонстрације које су београдски студенти организовали 1936. године због нарастајућег фашизма у Европи.

У протесту испред Патолошког института Медицинског факултета,  убијен је  у сукобима који су се догодили тог дана, 25-годишњи Жарко Мариновић, студент права.

Oве године, Дан студената протиче без јавних програма и манифестација због противпандемијских мера. Ипак, не и без активности.

Координатор врањске Канцеларије за младе Лука Трајковић, састао се са представницима Педагошког факултета (Анђела Протић), Академије техничко-васпитачко струковних студија (Лидија Стојановић) и Економског факултета из Суботице одељења у Врању (Теодора Пауновић).

Они су поручили свим студентима да наставе да улажу у себе и своје образовање и да не одустају од својих циљева.

Град Врање од 2017. године има традицију  награђивања најуспешних студената, а према речима првих људи града, овај тренд ће се наставити и у наредном периоду.

На републичком нивоу у току је јавна расправа о изменама и допунама Закона о високом образовању, као и о Нацрту закона о студентском организовању, који у центар ставља студента а којим се по први пут у Србији уређује положај и финансирања студентских организација и дефинише начин и поступак избора за Студентски парламент.

Оцените овај чланак
(1 Глас)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Обележен дан oслобођења Криве Феје - Радио Телевизија Врање https://t.co/8AoGv1mkNY via @tripplesworld https://t.co/e5vSRkPgw7
Два ковид пацијента преминула у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/s4fNmm44lR via @tripplesworld https://t.co/Zk9fClHV38
Масовна вакцинација благотворно делује и на психу - Радио Телевизија Врање https://t.co/j4Yl6tEsP7 via… https://t.co/G5nMbkorkh
Follow RTV Vranje on Twitter