Младен, Јана, Петар и Сара = 4С

 Велики успех постигли су ученици Oсновне школе'' Светозар Марковић'' на такмичењу светског типа, под називом Brainfinity, пласиравши се у финале. За  сада су први, а надају се да ће тако бити и јуна у Београду.

Они су креативни, паметни, дешифранти, брокери, истраживачи, једном речју, они су сјајни, а зову се 4С. Они су потврда бесконачних могућности мозга, како се и само такмичење зове, Brainfinity. Зову се Младен, Јана, Петар и Сара и сви се презивају на С, па одатле и име 4С.

-У задацима ми се допало то што су интересантни, што нису као обични задаци из математике, свидело ми се што треба да се размишља. Те задатке, ако је неко интелигентан, а не воли математику, он ће ипак моћи добро да их уради, јер они нису толико везани за математику, колико за логичко расуђивање, каже Младен.

Берза је била веома занимљиво такмичење. То је била онлајн берза, имали смо 20 хиљада долара на располагању и улагали смо их у акције. Нисмо куповали одмах много акција него по мало, оне које су тражене и којима вредност расте. Та берза је трајала месец дана и ту смо освојили прво место и победили смо, чак и оне који су је направили, каже Јана.

Ово такмичење је мање стресно и имамо доста времена да радимо задатке, месец дана, док на такмичењу имамо два сата и немамо помоћ интернета, задаци су логични и раде се преко комјутера, каже Петар.

Ово такмичење ми је било врло занимљиво. Ми смо били најбољи другари и тако смо се спојили, више смо разговарали и научили смо нешто ново, каже Сара.

Ради се о креативном решавању логичних задатака, а услов за такмичење је да сваки тим има свог наставника ментора, који им је подршка и током изазова и током финала.

-Ово такмичење се веома разликује од класичних такмичења. Ја сам наставница математике и разлика је у томе што се овде развија логичко расуђивање и истраживање код деце. Деца сама истражују задатке, решавају их, на располагању су им сва могућа средства, помоћ ментора, родитеља, интернета. Трећу годину се организује у Србији, а ове године је била велиак конкуренција. каже менторка Доминка Трајковић.

Екипа школе ''Светозар Марковић'' је међу 130 екипа обезбедила пласман у финале. Остаје нам само да им пожелимо срећу у финалу.

 

 

Оцените овај чланак
(1 Глас)
Последњи пут измењено четвртак, 08 април 2021 13:58

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

У последња два дана вакцинисано још 1000 Врањанаца - Радио Телевизија Врање https://t.co/S5dj9RVJJM via… https://t.co/lzMsFHbNTK
45 новозаражених у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/dkOZdmmoG1 via @tripplesworld https://t.co/85DRwi2PiP
Вакцинисани корисници Народне кухиње - Радио Телевизија Врање https://t.co/AiUaxAisAs via @tripplesworld https://t.co/F9vc58nu52
Follow RTV Vranje on Twitter