Завршен конкурс за доделу студентских кредита и стипендија

У Србији је завршен конкурс за доделу студентских кредита и стипендија, као и за боравак студената у домовима.  Секретаријату за образовање, културу, информисање и спорт у Врању, поднета су 542 захтева за све три категорије. Реч је о бруцошима и студентима из града, укључујући и сеоска насеља, као  и градску општину Врањска Бања.

За студентске домове у Србији конкурисало је 128 кандидата. За боравак у дому посебна пажња се посвећује успеху студената, али је пресудан просек примања у породици. Одлука о томе ко ће успети да током студија борави у дому, биће саопштена од 5. до 10. новембра. Укупно 186 бруцоша из Врања и околине предало је захтеве за добијање студентских кредита. Могли су конкурисати само бруцоши који су уписани на факултете и у Високе школе примењених струковних студија чији су оснивачи држава или локална самоуправа. Један од услова за добијања кредита је да спадају у категорију студената који се финансирају из буџета Републике. Право на остваривање студентске стипендије имају студенти чији је годишњи просек оцена изнад 8,5.

Иначе, конкурс за студентске кредите, стипендије и домове, завршен је јуче. Студенти који буду остварили право на стипендију и кредит добијаће по 6 хиљада месечно. Искуства из ранијих година говоре да мање од једног процента кандидата који конкуришу за једну од три категорије, не оствари право на њих.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 01 новембар 2012 14:30

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Цвећари спремни за предстојећи Сајам у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/5nOgvpIsqE via @tripplesworld
5 екипа на Меморијалном турниру "Миша Поповић" - Радио Телевизија Врање https://t.co/kBsRsKXVjt via @tripplesworld
Врање и Бања на сајму туризма у Београду - Радио Телевизија Врање https://t.co/rnubmW0rLq via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter