Одштампајте ову страницу

Титула ђака генерације испуњење сна

Жеља да понесу титулу ђака генерације била је највећа мотивација да стигну до зацртаног циља, а уз добру организацију, планирање и учење, успех није изостао, те су Јефимија Чавдаревић која је похађала Економско-трговинску школу и Кристина Војисављевић из Техничке школе, средњешколско образовање окончале као најбоље међу најбољима. Оне су биле гошће Јутарњег програма наше телевизије.

Титула ђака генерације је нешто за чим чезну  многи ученици. За Јефимију и Кристину она представља остварење сна.Како кажу, вредно су радиле претходне четири године и резултат није изостао.

-Ја сам још увек под утиском. Импонује ми титула ђака генерације,  доста сам радила и на крају се исплатило. Иза тога стоје многа такмичења. Издвојила бих четврто место на републичком такмичењу из српског језика и књижевнсости, било је и такмичења из историје,врло сам задовољна знањем које сам стекла у протеклом периоду, каже Јефимија.

-Нисам очекивала да ћу бити ђак генерације, била је јака конкуренција заиста. У досадашњем школовању имала сам такмичење у еко квизу и учествовала сам у многим хуманитарним акцијама у оквиру наше школе, што је свакако утицало на то да баш ја будем ђак генерације. Била сам изненађења када сам сазнала за то и јако је леп осећај када се по нечему истичете и издвајате од других ученика, додаје Кристина.

Прижељкивале су то признање и много им значи, јер је , како кажу одраз њиховог труда и потврда да се све може ако се довољно жели. Кристина и Јефимија планирају да наставе истим темпом и оправдају успех из досадашњег школовања. Са пуно ентузијазма и самопоуздања крећу даље ка остварења својих снова и постизању циљева. 

-Планирам да упишем правни факултет у Нишу, очекујем резултате са пријемног и надам се да ћу остварити своју жељу, каже Јефимија.

- Полагала сам пријемни пре два дана. Дала сам све од себе, задовољна сам и желим да упишем Архитектуру. Верујем у себе, додаје Кристина.

Можда наши вршњаци у овом тренутку мисле да школа није најбитнија, међутим, знање је моћ и то им нико не може одузети и значиће им у животу. Ништа није недостижно  и радом могу да постигну и остваре све што желе, поручују ове девојке будућим генерацијама.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 30 јун 2022 12:47

Сродни чланци