Одржан научни скуп на Учитељском факултету

''Књижевност за децу и њена улога у васпитавању и образовању деце школског узраста'' тема је научног скупа који је данас одржан на Учитељском факултету у Врању. Еминентни познаваоци књижевности за децу из земље и региона су представили своје радове који са различитих аспеката говоре о њеном утицају на васпитање и образовање деце. Више од педесет радова биће штампано у зборнику радова, чиме ће бити заокружен двогодишњи пројекат Учитељског факултета.

Након прошлогодишњег, када се говорило о утицају дечије књижевности на предшколски узраст, овогодишњи научни скуп бави се улогом књижевности у васпитању и образовању деце школског узраста.

Учитељски факултет у Врању препознаје се, између осталог и по оваквим скуповима. Неколико пута до сада окупио је најзначајније тумаче књижевности за децу из земље и региона.

Међу учесницима скупа био је и професор доктор Слободан Ж. Марковић, један од најзначајнијих проучавалаца књижевности за децу код нас. Више од педесет радова биће штампано у зборнику радова, чиме ће се заокружити двогодишњи пројекат Учитељског факултета.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 23 новембар 2012 13:40

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter