Организован скуп на тему инклузивног образовања

Удружење грађана НЕКСУС - ВРАЊЕ организовао је јавни скуп на тему инклузивно образовање у Врању. Циљ је представљање развоја и изазова инклузивног образовања у локaлној заједници. Објављени су  и прелиминарне резултати истраживања о инклузивном образовању у Врању, које је рађено у сарадњи са пет основних школа и Предшколском установом „Наше дете“. Учесници истраживања су  представили примере добре праксе у овој области.

Друштво за развој деце и младих – Отворени клуб из Ниша, у сарадњи са Центром за интерактивну педагогију из Београда, Иницијативом за инклузију Велики-Мали из Панчева, НЕКСУС из Врања и ужичким центром за права детета из Ужица, спроводи трогодишњи прoјекат „Грађанско друштво за инклузивно образовање – образовање по мери детета“. Пројекта се спроводи у оквиру програма „Јачање организација грађанског друштва“ Амбасаде Краљевине Норвешке у Београду.

Циљ пројекта је повећање активног учешћа и улоге организација грађанског друштва у друштвено-политичком развоју кроз праћење процеса инклузије у образовним институцијама и праћење спровођења нових законских регулатива у овој области.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 25 децембар 2012 15:59

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Цвећари спремни за предстојећи Сајам у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/5nOgvpIsqE via @tripplesworld
5 екипа на Меморијалном турниру "Миша Поповић" - Радио Телевизија Врање https://t.co/kBsRsKXVjt via @tripplesworld
Врање и Бања на сајму туризма у Београду - Радио Телевизија Врање https://t.co/rnubmW0rLq via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter