Програм професионалне оријентације

Циљевима образовања и васпитања предвиђено је да школа обезбеди за све ученике, поред основног образовања и оспособљавање за доношење ваљаних одлука о избору даљег образовања и занимања, сопственог развоја и будућег живота. Програм професионалне оријентације који подржавају Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Министарство омладине и спорта и немачка  организација  за међународну сарадњу ГИЗ има за циљ управо успостављање функционалног и одрживог програма професионалне орјентације за ученике који завршавају основну школу.

Основна школа Вук Караџић из Стубла је менторска школа у реализацији овог програма, па самим тим има посебан статус у имплементацији и развоју програма професионалне орјентације. Једна од  активности ментор школе је и организација акције професионалне оријентације са циљем умрежавања школа на локалу, одржана у Центру културе у Владичином Хану. Учествовало је 12 основних школа из  Пчињског округа и средње школе из Владичиног Хана. Пројекат су подржали  локална самоуправа Владичин Хан и сва оштинска јавна предузећа, приватни предузетници, фирме, самосталне занатске радње, пољопривредна газдинства, Канцеларија за младе и локални мобилни тим за каријерно вођење и информисање.

Ово је само једна у низу активности ментор школе Вук Караџић из Стубла, са циљем да подстиче развој личности ученика до промишљене, ваљане и реалне одлуке о избору школе и занимања.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Цвећари спремни за предстојећи Сајам у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/5nOgvpIsqE via @tripplesworld
5 екипа на Меморијалном турниру "Миша Поповић" - Радио Телевизија Врање https://t.co/kBsRsKXVjt via @tripplesworld
Врање и Бања на сајму туризма у Београду - Радио Телевизија Врање https://t.co/rnubmW0rLq via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter