Врање је један од 12 градова и општина у Србији где ће бити спроведен пројекат “Инклузија за све”, са циљем промоције једнакости лица са интелектуалном ометеношћу. На одржаном дводневном семинару договорене су појединости о ''Специјалној олимпијади'', спортској манифестацији на којој ће учествовати млади са и без интелектуалне ометености.

Пројекат под називом “Инклузија за све” реализује се кроз учешће особа са интелектуалном ометеношћу и њихових породица, као и младих активиста, представника локалне самоуправе и школа. Кроз часове физичког васпитања и укупно бављење спортом, као и кроз друге облике наставе, особе са посебним потребама могле би да се активније укључе у друштво. Семинар организован у школи “Вуле Антић “ у Врању омогућио је да се професори физичког васпитања ближе упознају са проблемима ових особа. То је уједно и припрема за предстојећу специјалну Олимпијаду.

За Специјалну олимпијаду на којој ће учествовати и млади без интелектуалне ометености, припремају се два десеточлана тима. Чланови тимова такмичиће се као једнаки на локалном, регионалном и националном нивоу. Планирано је да у 24 тима из 12 општина и градова укупно буде укључено 240 младих са и без интелектуалне ометености. Иначе, у такмичења је до сада било укључено око три хиљаде деце.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 04 март 2013 14:09

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter