Менторски састанак у оквиру програма професионалне оријентације

У организацији ментор школе ''Вук Караџић'' у Стублу одржан је други менторски састанак за базичне основне школе из четвртог круга, у оквиру програма професионалне оријентације.

Састанку су присуствовале основне школе Бранко Радичевић из Владичиног Хана, Бранко Радичевић из Бујановца, Краљ Петар Први Ослободилац из Корбевца, Драгомир Трајковић из Жбевца, Бора Станковић из Кленика, Бора Станковић из Новог Села, Вук Караџић из Врања, Вук Караџић из Левосоја и, као гост, ментор школа Вук Караџић из Сурдулице.

Циљ састанка је био размена искустава о томе шта се радило између два менторска састанка и докле су школе стигле у својим активностима. Такође је представљен формулар услуга професионалне оријентације са описом садржаја и активности, креирање формулара, а посебан акценат је стављен на успостављање каталога и календара професионалне оријентације и услуга на локалу.

Осврнули су се и на самопроцену наставничких компетенција, модел вредновања стручног усавршавања у области професионалне оријентације и на њену функцију у вредновању квалитета рада школе. Чланови тима ментор школе учествовали су у презентацији ефеката укључивања деце из осетљивих група у програм професионалне оријентације,  као и успостављање родно осетљиве професионалне оријентације.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 20 март 2013 11:05

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Прва жртва корона вируса у Србији - Радио Телевизија Врање https://t.co/5oydKrLwQe via @tripplesworld
Први случај Короне у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/748HAabMIp via @tripplesworld
А на Зеленој пијаци... - Радио Телевизија Врање https://t.co/FHNaA4xWsP via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter