Покренута иницијатива за отварање школске управе у Врању

Спровођење пилот програма финансирања школа по броју ученика на територији Врања и покретање иницијативе за отварање Школске управе у Врању, биле су теме данашњег састанка Градског одбора Самосталног синдиката образовања.

Пилот програм финансирања по ученику новина је у стратегији образовања републике Србије. Требало би да почне да се примењује од школске 2014-2015. године. По овом систему, према броју ђака одређиваће се износ средстава која ће школа, али и наставник, добијати сваког месеца.

Већина просветних радника не слаже се са увођењем финансирања по ученику јер ће на тај начин многи остати без посла.

Оно за шта се залажу синдикалисти јесте усаглашавање са реалним стањем на терену и одлагање примене овог система финансирања до 2020. године. Осим о овој теми, синдикалисти у образовању града Врања разговарали су и о покретању иницијативе да се у граду отвори Школска управа за Пчињски округ, која је укинута 2000. године и премештена у Лесковац.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 22 мај 2013 16:28

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

До скоро је било незамисливо - новогодишња јелка у Блоку пошта-банка - Радио Телевизија Врање https://t.co/ObRN6aixvN via @tripplesworld
Епилог једног лова: Један тешко повређен, један ухапшен - Радио Телевизија Врање https://t.co/gprO0SXjVO via @tripplesworld
Повређен у лову - Радио Телевизија Врање https://t.co/O6O4p6gssE via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter