"Реновирање школских објеката на југу Србије" ускоро

Врањске основне школе „Доситеј Обрадовић“, „Вук Караџић“ и “Радоје Домановић“ обухваћене су пројектом „Реновирање школских објеката на југу Србије“ који ће финансирати град Врање и луксембуршка Фондација Каритас.

Планира се замена столарије, уређење фасада, поправка и израда нових тротоара и реновирање санитарних просторија. За то је планирано 85 хиљада 560 евра. Предвиђа се и изградња кабина за хендикепиране особе и израда рампи, укупне вредности око 170 хиљада евра. Град ће издвојити 25 посто средстава. Споразум о реализациjи биће потписан 25.jуна на дан када Врање обележава градску славу.

Фондација Каритас и град Врање до сада су уложили око 100 хиљада евра у реконструкцију Основне школе „Јован Јоановић Змај“. Градоначелник Врања Зоран Антић и  Предраг Ранић, шеф мисиjе Фондациjе Царитас у Србиjи потписали су  Писмо о намерама о припреми предлога проjекта и најавили могућност да пројектом буду обухваћене још неке образовне установе. Иначе, Каритас планира да у наредном периоду  улаже у унапређење услова за живот у ромским насељима у Врању, Врањскоj Бањи и Буjановцу.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter